Szolnoki MÁV Utánpótlás FC
hivatalos weboldala

 A labdarúgás elkötelezettje 

ÉLETPÁLYA Munkácsi József manapság 400 óvodással dolgozik együtt 


A labdarúgás szürke eminenciása, aki ismert játékosok egész sorát indította el negyvenéves edzői pályafutása során. Bár már nyugdíjas, mind a mai napig gondolata a futball körül forog, manapság is még 400(!) óvodással próbálja megszerettetni a mozgást. 
Gelei József 


A szolnoki Munkácsi József munkássága elismeréseként - többek között - megkapta a JNSZ Megye Labdarúgásért Nagydíjat, a Szolnok Város Sportjáért Díjat, s legutóbb néhény hete a Kővári Tamás Díjat. 
- Büszke vagyok rá, hogy tizenhetedik díjazottként, első labdarúgó szakemberként kaptam meg a Kővári Tamás Díjat - fogadta gratulációnkat a hetven esztendős, ám remek kondicióban lévő, korából jó néhány évet letagadható Munkácsi József. 
Miközben kortársai nagy része már nyugodt nyugdíjas éveit tölti, a szolnoki gyerekek Józsi bácsija mind a mai napig ezer fokon ég: jön, megy, szervezkedik, tehetségek után kutat, nevel. 
- Köszönettel tartozok Földi Sándornak, a Szolnoki MÁV FC ügyvezetőjének, hogy mellém, ötletem mellé állt az UFC megalakulását követően, s minden támogatást megad az eredményes munkhoz. Úgy gondoltam, szélesíteni kellene a labdarúgás alapját képező utánpótlásbázist, s már óvodás korban el kellene kezdeni az aktív életmódra való nevelést, a futball megszerettetését, a kiválasztást. Kihasználva korábbi sportszervezői ismerettségeimet, felvettem a kapcsolatot a szolnoki óvodákkal. Először meggyőztem a városi vezetőket, majd az óvónőket, végül a szülőket, hogy érdemes belevágni egy teljesen újfajta sportfoglalkozásba. Jelenleg Tari Jánossal és Rehó Jánossal tíz óvoda több mint, 400 gyerekével foglalkozunk heti rendszerességgel. Mióta birtokba vehettük a Tiszavirág Arénát (volt Olaj-csarnok), az UFC különbusza hozza, viszi az óvodás csoportokat délelőttönként a foglalkozásokra. Ekkor bázisból értelemszerűen könnyebb a merítés lehetősége. Természetesen nem lesz mindenkiből futballista, de az általunk kiválasztott harminc kisgyerek már úgy kerül be az általános iskola első osztályába, hogy megkezdhetjük velük a labdarúgóképzést. 
Negyven éve edzősködik. Össze tudja számolni, hogy hosszú pályafutása során hány fiatallal szerettette meg a labdarúgást, hánynak adta meg a kezdőlökést futballista karrierje során? 
- Lehetetlen ne kérjen tőle ...  Az biztos, ötszáznál is több azok száma, akikből valóban futballista lett. Méghozzá nem is akármilyen. Emlékszem, mikor Argentínában megrendezték az első gyermek világbajnokságot, csak Szolnok, az SZVSI adott két játékost a magyar válogatottba. Hajdú Józsi és Balogh Józsi az én tanítványom volt. Aztán Selyem Nándi és Kelemen Zoli az akkor még rangot jelentő diák-válogatottal Angliában is szerepelt. De említhetném az ifi Magyar Kupában elért sikereinket: 700 csapat indult a tornán, s kétszer is döntőt játszhattunkl. Előbb a Garami József vezette Pécstől kaptunk ki 2-1-re, majd az MTK-val szemben maradtunk alul 1-0-ra. Sőt, eredményeink elismeréseként csapatommal előmeccset játszhattunk a magyar-norvég világbajnoki selejtező előtt a Népstadionban. A legnagyobb karriert véleményem szerint Szekeres Józsi, Csábi Józsi és Pető Zoli, valamint a 106-szoros válogatott Pádár Anita futotta be. Rég volt, szép volt! 
És itt véget is ért beszélgetésünk. Munkácsi József sűrű elnézéskérések közepette összepakolta cókmókját, s már robogott is legújabb felfedezettjei edzésére a Tiszavirág Arénába. Úgy mint régen, frissen, fiatalosan, óriási lelkesedéssel ... 
keretbe: Az elmúlt negyven év All Star csapata 
Megkértük Munkácsi Józsefet, egykori tanítványaiból állítson ösze egy álomtizenegyet. Képtelen volt rá. 
 - Annyi remek játékos fordult meg a kezem alatt, hogy inkább csak keretet tudnék mondani, mint egy kezdőcsapatot - vágta rá a mester. - Remélem azért senki nem sértődik meg, ha véletlenül kifelejtettem, de hát a negyven év túl hosszú idő. 
Íme a Munkácsi-féle "All Star" keret - kapusok: Rézsó P., Ulviczki A., Hatvani. Védők: Balogh J., Pető Z., Kelemen, Balogh P., Lajkovics, Fehér Zs. Középpályások: Csábi, Selyem, Vadicska Zs., Csató S., Csató J., Antal, Ulviczki M. Támadók: Szekeres J., Tóth T., Major S.,  Romanek. Gelei József

 
 
Tisztelt Érdeklődők!
 
 
A Szolnoki MÁV Utánpótlás FC Kft. nyílt pályázatot hirdetett a Tiszaligeti Stadion füves edzőpálya és Technikai pálya építésére 2011. November 15.-én. A pályázatok beérkezési határidejéig 3 cég nyújtotta be ajánlatát az építési munkálatokra.
 
A három ajánlatot a következő cégek tették:
 
1. Trend-West KFT 8840 Csurgó, Kossuth út 74 . (adószáma:12364381-2-13)
2. Pharos 95' KFT 2336 Dunavarsány, 510-es Fő út 26. (adószáma:12073601-2-13)
3. V + K 99 KFT 2335 Taksony,Szegfű út 17. (adószáma:11822866-2-13)
 
A 2011. december 18-án tartott taggyűlésen az ajánlatot tevő cégek képviselőit a taggyűlés meghallgatta majd úgy határozott , hogy a kivitelezési munkálatokat ajánlatával elnyerte :
 
                                                                 a Pharos 95' KFT 2336 Dunavarsány,510-es FŐ út 26. (Képviselő:Végh Gábor ügyvezető)
 
Munkálatok kezdete:2011.Január 03.
Füves edzőpálya  átadása:2012.Április 15.
Technikai pálya átadása:2012.Április 30.
 
 
Adatvédelem | Jogi nyilatkozat | Impresszum